En vicevært kan have mange og få beføjelser

De fleste tænker nok en vicevært som den type, der vandrer rundt med en kost og fejer i opgangene, som man ser vedkommende gøre i den bestemt dansk TV-serie, mens vedkommende snakker med de andre beboere og ellers laver lidt forefaldende arbejde.

Sådan kan en vicevært sagtens forekomme i forskellige steder i verden, og sådan er det da også herhjemme på nogle områder, hvor det er en person, der bliver tilkaldt til at klare opgaver, der skal repareres eller tilses, som oftest foregår i lejlighedskomplekser.

Nogle gange har sådan en person et kontor, hvor der er åbningstider eller telefontid, hvor man kan ringe ned og høre ad, hvornår vedkommende kan komme ud at hjælpe en.

Andre gange har vedkommende så nogle andre ansatte til at klare de opgaver, eller de har et tæt samarbejde med nogle firmaer, der kan klare de opgaver, som man ikke selv kan klare.

Er man ude i, at der er mange lejlighedskomplekser at gøre godt med, så har man måske flere viceværter tilknyttet det samme sted, så man altid har kapacitet nok til at klare de opgaver, der må udspille sig.

Dog ser man også, at viceværten er udlejeren selv, hvilket kan være i tilfælde af, at man er lejet ind et privat sted såsom i et hus, hvor udlejeren gerne vil klare de ting, der er galt med stedet, end at man selv giver sig i kast med at forsøge at fikse det selv.

Selv dette kan finde sted i større skala, hvis man ser på, at man måske har rådighed over nogle flere lejligheder eller lignende, som man tjener penge på, hvor man så selv agerer vicevært.

Så er der jo også de steder, hvor et firma ejer lejlighederne, men hvor man så ansætter nogle viceværter eller bare en enkelt til at komme ud og se på de opgaver, som lejerne indrapporterer.

Related posts