Få hjælp på Stiens behandlingscenter

16 november 2021
Lotte Hindsberg

advertorial

Alt med måde er et godt dansk ordsprog og det gælder også alkohol. Desværre kan det ske at det tager overhånd og du har brug for hjælp at få ændret vaner eller dissideret hjælp til at komme ud af dit misbrug. Du kan få råd og vejledning på stien behandlingscenter og der vil blive lavet et individuelt forløb der passer til dig og din situation.

I nogle tilfælde er det nødvendigt med en indlæggelse, hvis misbruget er særlig slemt og der er brug for en gradvis afrusning. Har man i årevis haft et voldsomt misbrug kan kroppen ikke klare at man fra den ene dag til den anden stopper med at drikke og den skal gradvis afvendes. Ellers kan kroppen gå i chok og misbrugeren kan i værste fald dø.

I mange tilfælde er det muligt blot at være tilknyttet behandlingstedet, hvilke betyder at det er muligt forsat at passe ens arbejde og ens dagligdag. En vigtig forudsætning for at en behandling lykkes. 

image

Årsagerne til misbruget

En del af behandlingen er at få klarlagt årsagerne til misbruget og får dem behandlet. Efterfølgende er det vigtigt at få at få givet misbrugeren nogle nye værktøjer som gør ham i stand til at håndtere hverdagen uden at skulle ty til alkohol.

Det er også vigtigt at misbrugeren får hjælp efter endt behandling på centeret. Det hedder i fagsprog efterværn. Efterværn går i alt sin enkelhed ud på støtte op om den svære tid efter endt behandling. For sidder en misbruger alene tilbage, vil han nemmere kunne vende tilbage til gamle vaner og venner. Det er vigtigt at den tid, der tidligere blev brugt på misbruget bliver fyldt af noget andet. Det kan være nye hobbies, et job. I nogle tilfælde kan det også være nødvendigt at hjælpe med at finde en ny bolig.

Flere Nyheder