Kan en restaurant i Tønder løbe rundt?

For det første er der selvfølgelig stor forskel på, hvad sådan en restaurant i Tønder beskæftiger sig med, men undren kan komme over, at der stadig hænger nogle fordomme til denne del af landet.

Vi vil ikke påstå, at folkene her er tilbagestående, men i mange årtier sagde man, at tingene opstod i København, og så spredte de sig vestpå, hvor de så endte i Jylland – og det kunne ofte godt ende omkring Tønder.

Så når noget i Tønder-egnen var blevet socialt accepteret som en strømning og således moderne, så var det nærmest oldtid omkring hovedstaden.

Dette gælder jo også madtendenser, og nogle statistikker viser da også, at man for det første er meget glad for gammeldags danske retter og dansk fast food derovre, mens man er mere med på noderne på Sjælland og København, når det handler om nye mad-tendenser og hurtig mad for den sags skyld.

Der er jo en grund til, at de mest markante restauranter i Danmark er at finde i hovedstaden, men den tendens ser faktisk ud til at vende.

Der er faktisk restauratører, der tør satse på selv disse områder i Jylland, der på en moderne måde er uopdyrket.

Dette er som sagt et sats, men man ser dem endda starte der i Jylland og måske endda Tønder, uden de har nogle forudgående erfaring i København eller på Sjælland.

Den slags gør man både for at skabe mangfoldighed og for at springe de mange bindeled over, hvor man langsomt erobrer terræn, men man starter direkte et sted, som det måske ikke er alle, som der tør satse på.

Men det er jo netop de vovede, der får succes, så derfor tør vi godt spå om, at hvis du har forretningstække, så kan man sagtens få en restaurant i Tønder til at løbe rundt, hvis man holder skruen lige i vandet og lægger en god plan – også med nye mad-tendenser.

Related posts